Η Αθηνά Μεταξάτου έχει σπουδάσει τεχνικός χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος στη Σχολή Μωραΐτη, στο ΙΕΚ MOCUME, στη σχολή σύγχρονου κοσμήματος ALCHIMIA στη Φλωρεντία της Ιταλίας, καθώς και σε ετήσιο πρόγραμμα για επιλεγμένους καλλιτέχνες της Σχολής καλών Τεχνών Φλωρεντίας. 

Η αγάπη της για τη φύση, που είναι και η έμπνευσή της, την έκανε να εγκατασταθεί στην Κεφαλονιά, από όπου και κατάγεται και να δημιουργήσει εκεί το εργαστήριο της. Έτσι, από το 2008 διατηρεί στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, δική της επιχείρηση -εργαστήριο και κοσμηματοπωλείο- γνωστή με τον τίτλο “Το εργαστήρι της Αθηνάς”.

Ασχολείται με την κρυσταλλοθεραπεία και χρησιμοποιεί κρυστάλλους και ημιπολύτιμους λίθους στα κοσμήματά της, ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Για τη σειρά “Ελιά” χρησιμοποιεί τον Αβεντουρίνη (γνωστό για τις κατευναστικές του ιδιότητες σε καταστάσεις στρες και αναστάτωσης), τον Καπνία Χαλαζία (που θεωρείται ότι καλμάρει το θυμό προσφέροντας συναισθηματική ισορροπία) και τη Λάβα (που λειτουργεί θεραπευτικά δίνοντας αποφασιστικότητα και φτιάχνοντας τη διάθεση).

Εργα δημιουργού

Προσφορά!
+
Εξαντλήθηκε
+
Εξαντλήθηκε
+
Εξαντλήθηκε
+
Εξαντλήθηκε
+
Εξαντλήθηκε