Ο Δημήτρης Βιρτσιώνης μαθήτευσε από μικρή ηλικία δίπλα σε καταξιωμένους χρυσοχόους και κατέκτησε σε βάθος τις τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Είναι ταυτόχρονα έμπειρος τεχνίτης και καινοτόμος σχεδιαστής. Αγαπά τις καθαρές φόρμες τόσο στη γεωμετρική έκφρασή τους όσο και στην οργανική τους ανάπτυξη όπως αυτή απαντάται στη φύση. Η δημιουργική δύναμη της φύσης συνδυάζεται με τη μορφοποιητική δύναμη του σχεδιασμού δίνοντας ζωή σε διαχρονικά κοσμήματα με σύγχρονη προσέγγιση. Σχεδιάζει και υλοποιεί σειρές μοναδικών κοσμημάτων εξολοκλήρου κατασκευασμένα στο εργαστήριο του.

Η βάση του είναι ένα μικρό και λειτουργικό εργαστήριο στο κέντρο της Καλαμάτας, που διαθέτει την υποδομή αλλά και την ατμόσφαιρα για τη μεταμόρφωση των ιδεών του σε αντικείμενα, το οποίο μοιράζεται με την Αντιγόνη Λεάκου. Όλα ξεκινούν με τον δημιουργικό σχεδιασμό και την παρασκευή των πρώτων υλών. Κατασκευάζοντας τα κράματα των μετάλλων στο εργαστήριό τους, έχουν τον έλεγχο της ποιότητας σε όλα τα στάδια της υλοποίησης των κοσμημάτων. Οι παραδοσιακές τεχνικές του χειροποίητου κοσμήματος συνδυάζονται με σύγχρονούς τρόπους παραγωγής, ενώ η εφευρετικότητα στις μεθόδους οδηγεί σε ειδικά κατασκευασμένα εργαλεία και μηχανήματα ανάλογα με τις ανάγκες των σχεδίων τους.
Επιδιώκουν να προσφέρουν κοσμήματα με ιδιαίτερο σχεδιασμό, άρτια ποιοτικά και ταυτόχρονα προσιτά. Η προσέγγιση όλων των υλικών γίνεται με τον ίδιο σεβασμό και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία κοσμημάτων με χαρακτήρα και μοναδικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΗ “OH MY PEBBLE!”

Η πληθώρα χρωμάτων και σχημάτων που συναντά κανείς σε μία παραλία πάντα προκαλεί θαυμασμό. Τα βότσαλα γίνονται η πρώτη ύλη για τη δημιουργία κοσμημάτων που αναδεικνύουν τις αισθητικές τους ποιότητες. Το ασήμι αιχμαλωτίζει κάτι από την απλότητα και ταυτόχρονα τελειότητα της φύσης όπως την έχουν σμιλέψει τα κύματα. Τα κοσμήματα αναπτύσσονται οργανικά δίνοντας την αίσθηση μικρού φυτού, λουλουδιού ή καρπού που κρέμεται σε δέντρο. Η λιτότητα της φύσης συναντά το ασήμι και την πολυτέλεια των ημιπολύτιμων λίθων. 
Τα κομμάτια της συλλογής είναι μοναδικά και ακολουθούν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της κάθε πέτρας.

Εργα δημιουργού